E-mailen? Dat is toch hopeloos ouderwets? De meeste mensen communiceren toch via kanalen als Whatsapp en Facebook? Dat laatste is zeker waar, toch is e-mail nog steeds een waardevolle tool voor het binnenhalen van klanten.

In het Nationaal E-mail Onderzoek van Blinker komt naar voren dat 90% van de Nederlanders inschreven is voor nieuwsbrieven en dat 85% zich het afgelopen jaar nog heeft ingeschreven. Bijna de helft van hen schrijft zich in om op de hoogte blijven van merken en organisaties en bijna 20% oriënteert zich op aankopen via nieuwsbrieven.

Hopeloos ouderwets of niet?

Dat e-mail een ‘ouder’ communicatiemiddel is dan de huidige sociale media kanalen is waar, maar toch zien we dat er veel jongeren zijn die zich inschrijven op nieuwsbrieven. De groep die zich het meest inschrijft is zelfs de leeftijdscategorie 18-24. Jongeren zijn dus wel degelijk geïnteresseerd in e-mail marketing.

Gemiddeld checken mensen 1 tot 3 keer per dag hun e-mail en geeft aan het liefst reclame te ontvangen via e-mail, ver boven alle sociale media kanalen. Deze kanalen worden vaker ingezet als middel voor persoonlijke communicatie dan reclame.

Wat kan ik delen in mijn nieuwsbrief?

De ervaring bij opwolken.com leert dat het belangrijk is iets concreets te bieden aan de lezer. Dit kan een aanbieding zijn maar ook informatie die de lezer kan gebruiken voor eigen gewin. Belangrijk is dus dat je je doelgroep goed in kaart brengt en je onderwerpen laat aansluiten hierbij.

Een mooi voorbeeld hiervan is De Personal Branding Coach (Saskia Postma), in haar nieuwsbrieven geeft Saskia Postma tips aan haar lezer (veelal ondernemers) hoe ze zichzelf beter kunnen presenteren als merk. Ze geeft in haar nieuwsbrieven op een krachtige manier concrete tips over thema’s als bloggen en de inzet van sociale media.

Een ander voorbeeld is Van de Groep & Olsthoorn, een Executive Search & Interim Managementbureau dat nieuwsberichten over de stand van de arbeidsmarkt, ontwikkelingen in de branche, columns en vacatures deelt in de nieuwsbrieven. We zien dat nieuwsberichten en columns die concreet gaan over de lezer goed worden gelezen. Wanneer we kijken naar het totaal aantal reacties op vacatures zien we dat het grootste deel komt via de nieuwsbrieven, meer dan via vacaturesites, online advertising of sociale media.

Welke tool raden jullie aan voor het versturen van nieuwsbrieven?

opwolken.com heeft goede ervaringen met MailChimp. In MailChimp kun je met hulp van een visuele editor een nieuwsbrief opbouwen in je eigen huisstijl (Tip: vraag de eerste keer hulp van een expert, deze basisnieuwsbrief kun je gebruiken voor je toekomstige nieuwsbrieven). Voeg je logo, een afbeelding en zoveel tekstvakken toe als je wilt. Hierin plaats je korte samenvatting van je berichten die uitnodigen om door te klikken naar je website waar lezers het gehele verhaal kunnen lezen. Hiermee trek je mensen richting je website waar ze nog beter kennismaken met jou en jouw bedrijf.

Hoe bouw ik een mailinglist op?

In MailChimp is het ook mogelijk de e-mailadressen in je mailinglist bij te houden. In eerste instantie upload je een bestand met de e-mailadressen van je eigen netwerk. Daarna ga je aan de slag om deze uit te breiden met mensen die zich inschrijven via een formulier op je website. Je kunt erover nadenken om mensen te belonen als ze zich inschrijven voor je nieuwsbrief.

Een voorbeeld hiervan is het bieden van een korting op een aankoop wanneer mensen zich inschrijven, dit is wat webshop Liefs, Ellen doet op haar site. Bezoekers van deze site worden geconfronteerd met een pop-up waarbij ze zich kunnen aanmelden. Na de aanmelding wordt hun e-mailadres opgeslagen in MailChimp en ontvangt de bezoeker automatisch een kortingscode in de mailbox.

Een andere mogelijkheid is om kennis te delen door middel van een e-book of een whitepaper. Interim Manager Erik Overdick biedt zelfs een vijfdelige whitepaperreeks aan als mensen zich inschrijven op zijn nieuwsbrief. In deze digitale documenten legt hij zijn aanpak uit en geeft hij concrete tips op het gebied van gedragsverandering aan zijn bezoekers.

Door je mailinglist in MailChimp te blijven uitbouwen kun je een steeds grotere groep lezers benaderen met je nieuwsbrieven en heb je de mogelijkheid om van je bezoekers betrokken volgers en daarna klant te maken.

Klik hier om zelf het Nationaal E-mail Onderzoek van Blinker te downloaden.