Beiden hebben wij de master sociologie afgerond aan de Universiteit Utrecht. Sociologie staat vooral bekend als een saaie, suffe geitenwollen sokkenstudie vol met Marxistische oproerkraaiers. Bij opwolken.com doen we ons uiterste best het tegendeel te bewijzen. Wij zien sociologie dan ook als het startpunt voor effectieve marketing.

Analyse

Sociologie is de studie van hoe mensen met elkaar samenleven (socio = samen, logos = kennis). Een socioloog is een analytisch onderzoeker die begrijpt wat er zich in de context afspeelt. We bekijken bijvoorbeeld waarom mensen keuzes maken die op het eerste oog helemaal niet slim lijken te zijn. De socioloog onderzoekt aannames en bekritiseert ze waar nodig. We noemen onszelf weleens “mythejagers”, we proberen met een objectieve bril naar problemen te kijken. Soms kunnen de oplossingen opzienbarend zijn, maar soms is het ook een ontzettende open deur.

Dit is voor ons heel herkenbaar. Als wij een website ontwerpen doen we dat door eerst een uitgebreide intake af te nemen met onze klanten. Deze intake geeft ons de kans om een analyse te maken van de persoon en het product. Daarbij kijken wij niet alleen naar de persoon of het product maar ook naar de context waarin de persoon zich begeeft. Voor welke organisaties werkt onze opdrachtgever, hoe ziet zijn of haar netwerk eruit, wat is de doelgroep en waarmee kunnen we klanten te verleiden met onze opdrachtgever in zee te gaan?

GROEPSGEDRAG

De keuzes die je maakt voor jouzelf zijn meestal gebaseerd op een afweging tussen wat goed is en niet goed is voor jezelf. Het kan daardoor zijn dat persoonlijke keuzes voor jou goed uitpakken maar als wij allemaal diezelfde keuze zouden maken er een slechte uitkomst is voor de maatschappij. Daarom is het niet verkeerd om af en toe de mensen een beetje sociaal te beïnvloeden om hen wel de juiste keuze te laten maken. Dit zijn twee belangrijke aspecten van sociologie en is van cruciaal belang bij het ontwikkelen van een website. Soms gaan we daarom in tegen de keuze van onze klant, omdat wij ook kijken naar de mensen die straks de website van onze klant gaan bezoeken. De analytische blik van een socioloog verruimt het denken in webdesign. Wij hebben geleerd de juiste perceptie op het juiste moment, in de juiste context te gebruiken.

STATISTIEKNERDS

De cijfers staan voor de socioloog centraal. Zo analyseren wij het bezoekersgedrag op onze websites en leren van hun gedrag en hun keuzes. We willen natuurlijk dat de bezoekers van de website op de juiste manier door het verhaal van de klant lopen en waar nodig natuurlijk gepakt wordt door die call-to-action-knoppen. Door het gebruik van de juiste afstanden, kleuren, contrasten, lettertype, tekstgrootten en nog veel meer aspecten kunnen de bezoekers beïnvloed worden om juist een product te kopen of een dienst aan te nemen.

Ben je geïnteresseerd in onze analyses? Neem dan contact met ons op

EVALUEREN

Een socioloog is nooit klaar, zijn werkwijze itereert continu. Van probleemstelling, naar theorie, vervolgens onderzoek en tot slot het maken van beleid. Dan begint het evaluatieproces. Heeft het beleid bijgedragen aan het probleem? Levert het nieuwe problemen op? Is het beleid houdbaar?

Deze vragen blijven wij onszelf ook stellen als het gaat over de door ons gemaakte websites. De sites die wij bouwen leveren wij af met de tools om te evalueren en analyseren zoals Hotjar, Google Analytics, Webmaster Tools, of WooCommerce Analytics. Hiermee maken we het voor de klant ook zelf mogelijk om in de gaten te houden hoe zijn of haar website functioneert. Want door het evalueren van je eigen website leer je je klant kennen en kun je aanpassingen maken om je conversie te verhogen.

Geitenwollen sokken

GEITEN WOLLEN SOKKEN MARKETING

De socioloog typeren is een analytisch, zorgvuldig denker die altijd open staat voor nieuwe ontwikkelingen en implementeert deze flexibel. Als designer is een socioloog perfect in staat om de klant te begrijpen en een site te maken die ook voor zijn bezoekers aan alle standaarden voldoet.

Deze geitenwollen sokken-marketeers staan dan ook klaar om jou te helpen aan een succesvolle website en online marketing mix!