opwolken.com is overtuigd van het feit dat foto’s een site kunnen maken of breken. De waarde van foto’s is van zeer groot belang. Je bezoekers zijn veelal mensen die visueel zijn ingesteld en vaak eerder naar je foto’s kijken dan naar je verhaal in tekst. Mensen zullen je site dus voornamelijk beoordelen op basis van je beeldmateriaal en wanneer ze geen goed gevoel krijgen bij je foto’s kun je zomaar een potentiële klant verliezen.

Goed gekozen foto’s zorgen er daarnaast voor dat je verhaal krachtiger en duidelijker overkomt. Probeer hier niet té ver in te gaan en ga altijd uit van je tekst, maar je foto’s dienen deze tekst wel te ondersteunen.

Foto’s zijn tenslotte belangrijk voor je branding. Wanneer jouw foto’s je merk ondersteunen en aansluiten bij het gevoel dat je wilt overbrengen zullen mensen jouw merk meer gaan herkennen.

Mag ik alle foto’s gebruiken?

Wees je ervan bewust dat je de meeste foto’s die op internet staan niet (zomaar) mag gebruiken. Wanneer je dit wel doet schendt je het auteursrecht wat tot vervelende situaties zou kunnen leiden. Wees dus selectief in de bronnen waar je foto’s vandaan haalt.

Wat zijn de ideale bronnen?

opwolken.com maakt vooral gebruik van de gebruiksvriendelijke websites Unsplash (gratis) en iStockphoto (betaald). Er zijn meer gratis bronnen met hoogwaardige (amateur-)foto’s maar die zijn wat minder gebruiksvriendelijk dan Unsplash. Wil je hier meer informatie over, download dan ons eBook ‘Fantastische Foto’s’.

Unsplash.com

Unsplash is een site die gratis hoge resolutie foto’s aanbiedt onder de zogenaamde Creative Commons Zero licentie, wat Unsplash zelf omschrijft als: do whatever you want. Op deze site moet je nog wel even doorklikken om goed overzicht te krijgen, dit doe je als volgt:

  • Klik linksboven de foto’s op het vergrootglas, je krijgt nu de zes categorieën in beeld waarin de foto’s zijn ingedeeld. Deze kun je aanklikken om alleen die foto’s te zien. Je kunt meerdere categorieën tegelijk aanklikken om voor bijvoorbeeld de combinatie van mensen en gebouwen.
  • Klik daarna in het midden op vier blokjes naast elkaar, zo krijg je meer foto’s op dezelfde regel te zien en kun je sneller door de foto’s heen.
  • Klik tenslotte rechts op ALL, nu krijg je alle mogelijke foto’s te zien in plaats van een selectie van de laatste foto’s.

Schermafbeelding 2015-05-01 om 13.46.14

iStockphoto.com

OSchermafbeelding 2015-05-01 om 14.01.37nze favoriete betaalde foto-database is iStockphoto. Wanneer je naar deze site toegaat kun je het beste starten met invoeren van zoekwoorden. Kies voor Engelse zoekwoorden, wees in eerste instantie niet te specifiek maar verklein je selectie steeds verder tijdens het zoekproces. Wanneer je je zoekwoord hebt ingegeven kun je een aantal opties selecteren in de linkerbalk. Vink ten eerste Photos aan om alleen foto’s te krijgen. Daaronder kun je kiezen voor Essentials of Signature. Essentials zijn foto’s van 1 credit (zonder staffelkorting € 9,-) en Signature zijn foto’s van 3 credits (zonder staffelkorting € 24,-). Kies vervolgens voor creative en niet voor editorial (non-commercieel) en geef aan of je een verticale of horizontale foto zoekt. Breid je zoektocht eventueel uit door meerdere zoekwoorden in te voeren onder keyword(s).

Meer weten?

Wil je meer weten over fotogebruik op je website, download dan ons eBook Fantastische foto’s. Hierin vindt je naast nog meer bronnen voor foto’s ook tips die je helpen betere keuzes te maken.

Online met opwolken.com

opwolken.com biedt een totale oplossing voor je online marketing. Een ideale instrumentenmix om jou en je bedrijf online te profileren. De basis is een website die aansluit bij al je online activiteiten, met ruimte voor je verhaal, je branding en je blogs. Je ontvangt ondersteuning in het vullen van je website met tekst en afbeeldingen door middel van eBooks en een uitgebreide handleiding voor het gebruik van je website. Daarnaast zorgt opwolken.com dat je een mailinglist op kunt bouwen door het gratis verstrekken van een give-away in de vorm van een eBook. De mensen in je mailinglist kun je blijven informeren met een nieuwsbrief.

Meer weten? Neem contact met ons op